Vård och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet –
lärlingsutbildning


Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill arbeta med hälso- och sjukvård, äldreomsorg, eller med personer som har funktionsnedsättning.

I utbildningen får du kunskap om hälsa, ohälsa, psykologi, medicin, pedagogik och funktionsnedsättning. Du får studera människans behov och lär dig vilken betydelse ens livsstil har för hälsan. Du lär dig även att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

vo1a

Möjligheter efter utbildningen

Efter Vård- och omsorgsprogrammet ska du ha sådana grundläggande kunskaper att du direkt kan påbörja en yrkesbana. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan, genom att läsa de kurser i svenska och engelska som krävs för detta. Inom programmet kan man också välja kurser som ger särskild behörighet för att till exempel studera till sjuksköterska, logoped och arbetsterapeut. Du har också möjlighet att fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Läs programmet som lärling

Vård- och omsorgsprogrammet på Vansbro Utbildningscenter ges som en lärlingsutbildning. Det innebär att du gör praktik under minst hälften av din gymnasietid.

Defibrillator

Mer information om programmet som PDF

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet (VO), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Mer än bara en skola.