Om skolan

Vansbro gymnasium ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler på Vansbro Utbildningscenter VUC och är känt för sin varma, öppna och positiva atmosfär. Här studerar ca 150 elever av många nationaliteter på 7 nationella program och introduktionsprogrammen (IM). Hjärtat i skolan är cafeterian Oasen med Guns nybakade kanelbullar.

Mixen av studieförberedande program och yrkesutbildningar ger skolan dess karaktär och som elev har du möjlighet att knyta nya kontakter under din utbildningstid. Från 1 januari 2016 ingår Vansbro gymnasium i Västerdalarnas Utbildningsförbund VDUF tillsammans med Malung-Sälens gymnasieskola. Detta ökar möjligheterna till nya spännande bekantskaper och utbildningsvägar för dig.

På Vansbro gymnasium har vi en stimulerade lärmiljö där eleven sätts i centrum. Det lilla formatet med korta avstånd mellan oss som arbetar gör det möjligt att skapa individuella lösningar för elever. Alla elever har en bärbar dator som pedagogiskt verktyg för sina studier och skolans lokaler är utrustade med trådlöst nätverk. Närheten till det lokala näringslivet ger goda möjligheter till företagskontakter och kvalificerat arbetsplatsförlagt lärande (APL).

På skolan finns en nationell idrottsutbildning (NIU) inom cykeldisciplinen Downhill där tävlingscyklister från hela Sverige kombinerar sina gymnasiestudier med träning på elitnivå.

Vår profil Fjällturism på Barn- och fritidsprogrammet ger dig som är intresserad av friluftsliv och att jobba med människor en god grundutbildning inom den expansiva turismbranschen, och där Sälenfjällen ofta är vår lektionssal.

Intresserad?

Vänligen fyll i en intresseanmälan.

Här hittar du de vanligaste dokumenten,
de flesta i PDF-format.

Våra enkla ordningsreglersom gäller på skolan.

Mer än bara en skola.