Om skolan

Vansbro gymnasium ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler på Vansbro Utbildningscenter VUC och är känt för sin varma, öppna och positiva atmosfär. Här studerar ca 170 elever av många nationaliteter på 7 nationella program och introduktionsprogrammen (IM). Hjärtat i skolan är cafeterian Oasen med Guns nybakade kanelbullar.

Mixen av studieförberedande program och yrkesutbildningar ger skolan dess karaktär och som elev har du möjlighet att knyta nya kontakter under din utbildningstid.

På Vansbro gymnasium har vi en stimulerade lärmiljö där eleven sätts i centrum. Det lilla formatet med korta avstånd mellan oss som arbetar gör det möjligt att skapa individuella lösningar för elever. Alla elever har en bärbar dator som pedagogiskt verktyg för sina studier och skolans lokaler är utrustade med trådlöst nätverk. Närheten till det lokala näringslivet ger goda möjligheter till företagskontakter och kvalificerat arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Intresserad?

Kontakta skolans SYV, Maria Lissmors

maria.lissmors@vduf.se Tel. 0281-754 54

Våra enkla ordningsreglersom gäller på skolan.

Mer än bara en skola.