Fjällturismutbildning

Läs Fjällturismutbildningen – en profil på Barn- och fritidsprogrammet i Vansbro

Efter att ha läst utbildningen Fjällturism på Vansbro Utbildningscenter är du anställningsbar inom den breda turismbranschen. Det är en bransch med många både stora och små företag, och där det oftast inte räcker med att vara specialiserad på en sak. Utbildningen tar hänsyn till detta och du får här en bred grund för att kunna ta dig an mängder av spännande arbeten!

Utbildningen förbereder för jobb som till exempel:

  •  Skidlärare
  •  Fjäll & äventyrsguide
  •  Skoterguide/Hundspannsförare
  •  Event & evenemangsledare
  •  Försäljare – sportbranschen
  •  Butiksbiträde – sportbranschen
  •  Företagare

Förutom dessa yrken har du många andra spännande möjligheter. Mycket hänger helt enkelt på vad du vill och vilka val du gör! Som elev på Vansbro Utbildningscenter får du möjlighet till en gedigen utbildning som i många fall leder dig direkt till jobb.

Hur fungerar utbildningen?

Vansbro Utbildningscenter har ett starkt fokus på att undervisningen ska vara verklighetsanpassad. Det sker bland annat genom ett starkt samarbete med näringslivet. Ett talesätt som stämmer väl in på undervisningsfilosofin är ”Learning by doing”. På utbildningen varvas teori med arbetspraktik.

Ledarskap ställer krav på att du har förmågan att förstå hur människor fungerar i olika miljöer. Här får du möjlighet att praktiskt tillämpa ledarskap så som aktivitetsledare, skidlärare, naturguide, företagare och liknande. Du får då även direktfeedback på ditt eget agerande, vilket är väldigt utvecklande och stimulerande.

Du får möjlighet att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande)

En oerhört viktig del av utbildningen är APL! Praktiken ger dig möjlighet att få inblick i arbetslivet och goda referenser för ditt framtida arbetssökande! Du har APL under 15 veckor som är utspridda på dina tre år i utbildningen och merparten av din praktik sker under vinterhalvåret! Skolan ordnar så att alla elever får vara på ett företag inom utbildningens profil.

Som elev erbjuds du möjligheten att stanna kvar på helgerna och låna liftkort av skolan, eftersom deras filosofi är att, för att bli en duktig skidåkare måste man åka mycket!

Folder – Fjällturism som PDF

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fjällturismvänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Mer än bara en skola.